De Safeway van Van Aalst.
Volledig scherm
De Safeway van Van Aalst. © Van Aalst Group

Dordts bedrijf naar beurs voor loopbruggen naar olieplatforms

Het nautische bedrijf Van Aalst uit Dordrecht is sinds maandag beursgenoteerd. Met de verkoop van zogeheten obligatieleningen wil het familiebedrijf volgens directeur Wijnand van Aalst extra geld binnenhalen om de onderneming internationaal te laten groeien.

Van Aalst wil het werkkapitaal aanwenden voor de productie van de Safeway, een loopbrug waarvan er momenteel al vier worden verhuurd aan Shell, Total, Exxon en Siemens. Een vijfde exemplaar is volgens Van Aalst in productie.

Volgens Van Aalst ‘groeit de wereldwijde markt voor loopbruggen snel en biedt de internationale markt prachtige groeikansen voor de Segway’.

De brug is bedoeld voor personeel van boorplatforms en windturbines op volle zee. Dat moest vroeger altijd met de helikopter worden gedropt of niet geheel zonder risico overstappen op een ladder naar de turbine. Met de Segway, wat een variant is van de door Ampelmann ontwikkelde loopbrug, lopen ze van een schip over de stabiele brug naar de bestemming. ,,Ook bij slechte weersomstandigheden kan een veilige oversteek worden gemaakt’’, aldus het bedrijf.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!