Een makelaar plaatst een Te Koop-bord op de ruit van een woning in Dordrecht.
Volledig scherm
Een makelaar plaatst een Te Koop-bord op de ruit van een woning in Dordrecht. © ANP

Dordtenaren meer tevreden met huurwoning dan meeste landgenoten

Huurders in Dordrecht zijn relatief tevreden met hun woning. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS. De tevredenheid onder huurders in Dordt is hoger dan in de meeste andere grote gemeenten, voor mensen met een koophuis geldt juist het omgekeerde.

Het CBS onderzocht de tevredenheid onder mensen met een koopwoning en huurwoning in de 31 grootste gemeenten van ons land. Daaruit blijkt dat de tevredenheid vooral onder deze laatste groep sinds 2009 flink is gedaald, van 81 naar 71 procent. 

Ranglijst

Het onderzoek laat ook zien dat de tevredenheid onder Dordtse huurders (ruim 75 procent) hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Dordrecht staat daarmee op de zesde plaats in de ranglijst.

Het Dordtse percentage (zeer) tevreden mensen met een koopwoning lag juist zo'n 15 procentpunt hoger dan bij de groep huurders. Hoewel je dus zou zeggen dat kopers in Dordrecht meer tevreden zijn, valt dat vanuit het landelijke perspectief juist wel mee. In maar liefst 22 gemeenten waren mensen meer tevreden met hun koopwoning dan op ons eiland.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!