Volledig scherm
© ANP XTRA

Dordtenaar krijgt taakstraf voor brand in hennepkwekerij

Een 30-jarige Dordtenaar heeft een taakstraf van 160 uur opgelegd gekregen voor een brand die op 3 maart uitbrak in zijn woning. Die ontstond in een hennepkwekerij op zijn zolderkamer.

De man verklaarde gisteren tijdens de rechtszaak dat hij weinig met de kwekerij te maken had. ,,Ik had geen werk en kreeg geen uitkering. Een kennis stelde voor om mijn zolderkamer in te richten met hennepplanten.’’ Volgens hem heeft hij er weinig aan verdiend. ,,Het gaf alleen maar ellende.’’

Volgens de Dordtenaar was alles netjes geregeld: het aanleggen van de benodigde elektra en het onderhoud van de ruim zestig planten, hij had er geen omkijken naar.

Onvoorzichtig

Dat er in de nacht van 3 maart brand ontstond in het ‘hennephok’ was volgens de rechter wel degelijk aan zijn beslissingen te wijten. ,,U bent onvoorzichtig geweest.’’ Daarom vond ze een taakstraf op zijn plaats: 80 uur voor de kwekerij en evenzoveel voor de brand.

De verhuurder van zijn woning aan de Singel in Dordrecht eiste een schadevergoeding van bijna 80.000 euro. Dat bedrag was volgens de rechter niet te verklaren en moet in een aparte zaak behandeld worden. Wel moet de man de opruimkosten van 3000 euro betalen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!