Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Dordtenaar gaat de cel in voor ‘horror-mishandelingen’ met stanleymes

Voor het mishandelen van zijn ook drugsverslaafde vriendin is de 41-jarige Dordtse gebruiker J. K. donderdag veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden. 

De wegens ziekte niet in de rechtbank in Rotterdam verschenen Dordtenaar bond de vrouw een jaar geleden regelmatig met tape op bed in zijn slaapkamer vast en sneed haar met een stanleymes in de nek en rug. De vrouw werd bijna gewurgd en geslagen met een fles en gordijnrail, kreeg trappen, werd aan de haardos getrokken en in neus en lip gebeten. Al die feiten zijn volgens de rechtbank bewezen.

Onvoldoende bewijs was er voor de mishandeling van de vrouw met brandende sigarettenpeuken, die tegen haar aan zouden zijn gehouden.

Geen contact 

De Dordtenaar mag van de rechtbank twee jaar geen contact meer met de vrouw hebben. Als hij dat toch heeft, wordt hij direct een week opgesloten. De man met 23 kantjes strafblad is eerder in België veroordeeld voor een seksdelict tot een lange celstraf en ter beschikkingstelling van de regering. Door een vormfout ontliep hij destijds de straf en maatregel.

De terugval in drugsgebruik door de bij het Leger des Heils wonende ‘geliefde’ was – volgens haar - de reden van haar ‘boetedoening’. Samen op de brommer naar hun dealer kreeg het stel ruzie en probeerde hij haar aan te rijden en kreeg ze klappen met zijn helm.

Hij reed onder invloed van speed en drank en mag daardoor acht maanden niet rijden van de rechter. Bovendien moet hij drie weken achter de tralies door een eerder voorwaardelijk opgelegde straf.

Justitie eiste eerder een celstraf van zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!