Volledig scherm
Een agent verricht een aanhouding. © ANP XTRA

Dordtenaar en Ambachter opgepakt bij Dancetour Breda

Twee tieners uit Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hebben zich op eerste pinksterdag misdragen op de Dancetour in Breda. Ze maakten het zo bont dat ze zijn gearresteerd door de politie.

Op het evenement op het Bredase Chasséveld, dat alweer voor de zestiende keer werd gehouden en uit de koker komt van het Dordtse BOD Events, kwamen zondag zo'n 25.000 mensen af. Een klein deel daarvan kwam vanuit de Drechtsteden en was met het openbaar vervoer of de auto richting Brabant gekomen.

Beveiliger geslagen

Niet iedereen wist zich echter even goed te gedragen. Zo werd tijdens het evenement een 18-jarige jongeman uit Hendrik-Ido-Ambacht opgepakt, omdat hij een beveiliger zou hebben geslagen. Een 16-jarige jongen uit Dordrecht werd verder gearresteerd, omdat hij weigerde het nabijgelegen politiebureau te verlaten. Hij was daar heen gestuurd, omdat hij was betrapt op het drinken van alcohol en een verwijzing zou krijgen naar Halt.

Volgens de politie werden bij diverse incidenten op en rond het evenement in totaal zeven mensen opgepakt. Meest ernstige voorval was een steekpartij, waarbij een 36-jarige man uit Teteringen lichtgewond raakte. Een 19-jarige man uit Rotterdam is aangehouden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!