Volledig scherm
Dordrecht gaat steden als Rotterdam achterna. © Jan de Groen

Dordt krijgt een introductiedag voor studenten, net als echte studentensteden

In navolging van echte studentensteden als Rotterdam, Utrecht, Leiden en Delft krijgt Dordrecht een introductiemoment voor studenten. 

Waar deze traditie in grote studentensteden een week in beslag neemt, begint Dordrecht op vrijdag 6 september met een introductiedag. Die wordt gehouden voor 175 studenten van de HBO Drechtsteden. 

Volgens Marit van Heugten van de Economic Development Board, samen met de school en ondernemer Dennis van Buuren betrokken bij het initiatief, gaan de studenten die dag langs ondernemers, cafés en belangrijke plekken zoals de toren van de Grote Kerk. Wellicht komt er op termijn een introductieweek.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Voor pakjesavond liever even zonder kroost shoppen? Gratis opvang voor kinderen uit de regio

    Voor pakjes­avond liever even zonder kroost shoppen? Gratis opvang voor kinderen uit de regio

    Voor pakjesavond liever even zonder kroost shoppen? Bij verschillende kinderdagverblijven in Dordrecht worden kinderen van 0 tot 12 jaar uit deze regio gratis opgevangen op zaterdag 30 november. ,,De kids hebben een leuke middag, en de ouders kunnen een middag ongestoord winkelen. Iedereen blij", zegt Jet Terhorst namens COKD. ,,Ondertussen worden ook nog spullen ingezameld voor de voedselbank."