Volledig scherm
Dordrecht gaat steden als Rotterdam achterna. © Jan de Groen

Dordt krijgt een introductiedag voor studenten, net als echte studentensteden

In navolging van echte studentensteden als Rotterdam, Utrecht, Leiden en Delft krijgt Dordrecht een introductiemoment voor studenten. 

Waar deze traditie in grote studentensteden een week in beslag neemt, begint Dordrecht op vrijdag 6 september met een introductiedag. Die wordt gehouden voor 175 studenten van de HBO Drechtsteden. 

Volgens Marit van Heugten van de Economic Development Board, samen met de school en ondernemer Dennis van Buuren betrokken bij het initiatief, gaan de studenten die dag langs ondernemers, cafés en belangrijke plekken zoals de toren van de Grote Kerk. Wellicht komt er op termijn een introductieweek.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Chinees Fei hoeft voorlopig niet terug naar epicentrum van het coronavirus
    PREMIUM

    Chinees Fei hoeft voorlopig niet terug naar epicentrum van het coronavi­rus

    De minivakantie van de 25-jarige Chinees Fei bij zijn vriendin Lisanne (26) in Hendrik-Ido-Ambacht is vanwege het coronavirus opnieuw verlengd. Zijn werkgever in Beijing heeft alle personeel verplicht om nog thuis te werken. ,,Dat werk kan Fei vanuit Nederland doen’’, zegt Lisanne. ,,Ook al moet hij soms om vier uur ‘s nachts opstaan vanwege het tijdsverschil. Maar dat vindt hij geen probleem.’’