De gestrande vrachtwagen.
Volledig scherm
De gestrande vrachtwagen. © AD

Dordrecht woensdagavond urenlang onbereikbaar vanaf Papendrechtse brug

Het is voor automobilisten woensdagavond urenlang onmogelijk om Dordrecht te bereiken vanaf Papendrecht. Dan wordt de vrachtwagen geborgen, die vanmorgen onderaan de afrit van de N3 in de berm belandde. 

Het voertuig kwam woensdagochtend van de N3 en wilde rechts afslaan, richting het industriegebied op de Staart. De bestuurder nam die bocht echter iets te krap, waardoor hij in de berm terechtkwam en daar niet meer zelfstandig uit kan komen. Het wachten is nu op een hijskraan, die het voertuig weer op de weg kan tillen. Rijkswaterstaat laat weten dat dat vanavond om 22.00 uur pas gaat gebeuren. 

Het verkeer heeft op die plek sowieso al veel vertraging vanwege de afgesloten Wantijbrug. Daardoor moeten auto’s die normaal gesproken over de Wantijbrug en de N3 in de richting van de A16 rijden allemaal afslaan en omrijden via de Merwedestraat.

Complete afrit urenlang dicht

Het verkeer wordt ter plaatse om de gestrande vrachtwagen heengeleid. Om het verkeer niet nog verder te hinderen is besloten om de klus pas na de avondspits op te pakken. Daarvoor moet namelijk de complete afrit afgesloten worden voor het verkeer. Dat gebeurt vanaf 21:30 uur. Rijkswaterstaat verwacht daarna tot 01.00 uur bezig te zijn met de ‘zware berging’.

Verkeer dat vanaf Papendrecht naar Dordrecht wil, wordt omgeleid via A15 en A16.

  1. Gigantische muurschildering op De Gravenhorst: ‘Het wordt een uitdaging’
    PREMIUM

    Giganti­sche muurschil­de­ring op De Graven­horst: ‘Het wordt een uitdaging’

    Een reusachtige muurschildering van 11 bij 9 meter met daarop twee kinderen die door een sleutelgat kijken naar een foto uit 1903. Daarmee wordt volgende maand de kopgevel van wooncomplex De Gravenhorst in Dordrecht versierd. Het is het slotstuk van de ingrijpende renovatie van het gebouw, maar voor restauratieschilder Inge Modderkolk de eerste buitenmuurschildering van dit formaat. ,,Het wordt een uitdaging’’, vertelt ze.