Volledig scherm
Torenstraat in Dordrecht. © Google Streetview

Dordrecht krijgt een tweede Huis van Hoop aan de Torenstraat

GGZ-instelling De Hoop opent een tweede Huis van Hoop in Dordrecht, aan de Torenstraat. Hier kunnen cliënten na een behandeling voor verslaving, psychische problemen of allebei beschermd wonen.

Woningcorporatie Trivire renoveert op dit moment dertig woningen aan de Torenstraat in Dordrecht. Een deel daarvan wordt straks verhuurd aan woningzoekenden uit de Drechtsteden. Een ander deel huurt De Hoop om daar een Huis van Hoop te realiseren.

Er is plek voor twaalf cliënten. Zij krijgen dagelijks begeleiding van professionele hulpverleners. Bovendien wonen zij niet alleen: zij delen hun leefomgeving met zogeheten 'kernbewoners'. Dit zijn particulieren die de cliënten als 'goede buur' ondersteunen bij het deelnemen aan de maatschappij en zorgen voor een gezond leefklimaat.

Het eerste Huis van Hoop werd vorig jaar gerealiseerd aan de Nieuwe Haven 32 in Dordrecht. Ook in Gorinchem bevindt zich al een Huis van Hoop. De omwonenden van de Torenstraat zijn al bekend met De Hoop. De huidige bewoners van de woon- en leefgemeenschap aan de Nieuwe Haven woonden daarvoor namelijk tijdelijk in de Torenstraat.

Huurcontract

Deze week ondertekenden De Hoop en Trivire het huurcontract. Naar verwachting is de renovatie in het eerste kwartaal van 2020 afgerond.

GGZ-instelling De Hoop is een christelijke organisatie die hulp biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met verslavings- en psychische problemen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!