Op het stadhuis in Dordrecht wordt de Oekraïense vlag gehesen.
Volledig scherm
Op het stadhuis in Dordrecht wordt de Oekraïense vlag gehesen. © Jeffrey Groeneweg

Dordrecht hijst blauw-gele vlag: ‘Onze gedachten gaan uit naar de Oekraïners’

Ook Dordrecht spreekt haar steun en solidariteit uit voor het Oekraïense volk. Vandaag is de blauw-gele vlag van Oekraïne gehesen op het Stadhuis.

 1. TERUGLEZEN | Oekraïne gaat cruciale nacht in, raketaanvallen op Kiev verwacht
  Play

  TERUGLEZEN | Oekraïne gaat cruciale nacht in, raketaan­val­len op Kiev verwacht

  Oekraïne gaat naar alle waarschijnlijkheid een cruciale nacht tegemoet. In de komende uren worden zware raketaanvallen op hoofdstad Kiev verwacht, schrijft parlementariër Lesia Vasylenko op Twitter. ,,Binnen nu en een uur wordt Kiev aangevallen als nooit tevoren. Rusland zal ons met alles wat ze hebben bestoken”, aldus Vasylenko. Chat-gesprekken waarin parlementariërs met elkaar overleggen ‘exploderen’ als gevolg van de onrust, zegt ze. Dit liveblog is afgesloten. Hier kun je ons nieuwste liveblog volgen.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?