Volgens Leendert Makkelie, bewoner van de Damstraat, is de schade aan zijn huis de schuld van de gemeente. Die had eerder moeten optreden tegen het zware vrachtverkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Leendert Makkelie, bewoner van de Damstraat, is de schade aan zijn huis de schuld van de gemeente. Die had eerder moeten optreden tegen het zware vrachtverkeer. © Rinie Boon

Dordrecht erkent fouten in aanpak zwaar verkeer, maar weigert voor scheuren in woning te betalen

De gemeente Dordrecht vindt niet dat ze ruim een ton hoeft te betalen om de schade aan de woning van Leendert Makkelie in de Damstraat te laten repareren. Sterker nog, de gemeente houdt de hand stevig op de knip.

  1. Een vaarcursus voor ‘beginners’ op de rivieren…
    PREMIUM

    Een vaarcursus voor ‘beginners’ op de rivieren…

    Ik vertel u niks nieuws als ik stel dat Dordrecht en water onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ruim een jaar geleden mocht ik, in opdracht van het museum Hof van Nederland, meewerken aan een serie reportages over Dordtenaren en hun band met het water en eerlijk gezegd was het een koud kunstje om hiervoor (het werd een tentoonstelling) geschikte ‘gesprekspartners’ te vinden: een oud-brugwachter, iemand van het Waterschap, een boswachter in de Biesbosch, een watersporter, een beroepsvaarder… ze waren snel gevonden en vertelden vol passie over hun hobby of professie.