Misschien wel het mooiste schilderij van William Turner: Dort or Dordrecht: The Dort Packet-boat from Rotterdam Becalmed. Op het schilderij markschuit de Zwaan waar Turner ook op voer.
Volledig scherm
PREMIUM
Misschien wel het mooiste schilderij van William Turner: Dort or Dordrecht: The Dort Packet-boat from Rotterdam Becalmed. Op het schilderij markschuit de Zwaan waar Turner ook op voer. © Wikipedia/Yale Center for British Art

Dordrecht als bedevaartplaats voor Engelands beroemdste kunstenaar William Turner

DORDT EIGEN-AARDIGHet Dordrechts Museum kreeg vorige maand een romantisch schilderij met een Engels landschap van de Engelse schilder J.M.W. (William) Turner in bruikleen. Dat schilderij en Turner hebben meer met Dordrecht te maken dan op het eerste gezicht lijkt.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?
  PREMIUM
  DORDT EIGEN-AARDIG

  Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?

  In de Facebookgroep ’t Dordrecht van toen staan vaak foto’s waarvan gevraagd wordt waar en wanneer die gemaakt zijn. De groep heeft meer dan 16.000 leden en er staan 23.000 foto’s in. Zo ook een fraaie luchtfoto van de Grote Kerk en omgeving. Harm Alting, die de foto plaatste, uit de collectie van Roel Dijkstra, gemaakt door Bart Hofmeester, vroeg zich af wanneer die was gemaakt. Zou dat in de jaren 30 zijn, of in 1963?