De vluchtelingen uit Afghanistan voor wie nu onderdak wordt gezocht zijn geen fortuinzoekers, maar mensen met eenvoudige en begrijpelijke wensen: rust, veiligheid… een betere toekomst voor hun kinderen, schrijft Kees Thies.
Volledig scherm
PREMIUM
De vluchtelingen uit Afghanistan voor wie nu onderdak wordt gezocht zijn geen fortuinzoekers, maar mensen met eenvoudige en begrijpelijke wensen: rust, veiligheid… een betere toekomst voor hun kinderen, schrijft Kees Thies. © ANP & Maartje Brockbernd

Domme mazzel is dat onze wieg wél in een veilig land stond

COLUMNNaarmate de jaren vorderen dringt bij mij steeds dieper het besef door dat ik een ‘lucky bastard’ ben. Goed, ik ben niet rijk (althans niet in financiële zin), maar de koelkast is meestal rijkelijk gevuld, ik heb leuk werk, een fijne familie, een handjevol vrienden, twee kinderen die hun weg in het leven inmiddels zo’n beetje gevonden hebben en ik kan mijn rekeningen eigenlijk altijd wel betalen.

  1. Dat hele Black Friday-gedoe, trap daar nou toch niet in
    PREMIUM
    COLUMN

    Dat hele Black Fri­day-ge­doe, trap daar nou toch niet in

    Ik kan wel een nieuwe laptop gebruiken, want mijn baard groeit sneller dan dat kreng opstart. Trouwens, over baarden gesproken; mijn scheerapparaat klinkt al maanden als een Boeing 747 in nood, mijn smartphone moet ik tegenwoordig al voor de lunch opladen, m’n blender blendt alleen nog maar in etappes, mijn favoriete luchtje (‘ontdekt’ door zoonlief) is alweer op en die bureaustoel op mijn werkkamer had ik nooit online moeten kopen, want dat ding ‘staat’ leuker dan dat ‘ie zit.