Dennis Dierikx van Pallas Advies plant bomen voor al zijn werknemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Dennis Dierikx van Pallas Advies plant bomen voor al zijn werknemers. © Jeffrey Groeneweg

Dit bedrijf keert niet alleen pensioen uit, maar geeft personeel ook iedere maand een boom: ‘Heel normaal’

Iedere werkgever stopt trouw elke maand een bedrag in de pensioenpot voor zijn personeel en dat doet Pallas Advies dus ook. Maar het bedrijf gaat een stap verder en koopt elke maand een boom voor elke arbeidskracht om de uitstoot van CO2 te compenseren. ,,Iedereen wil toch in een groene wereld blijven leven?’’

 1. Voorman vulde zakken met schroothandel (van gepikte spullen), maar hekelt hoge claims: ‘Heb veel gespaard’
  PREMIUM

  Voorman vulde zakken met schroothan­del (van gepikte spullen), maar hekelt hoge claims: ‘Heb veel gespaard’

  Al in 2015 ontving het Zeehavenbedrijf Dordrecht een anonieme tip dat voorman Rene van A. (49) spullen pikte. In een ‘moeilijk’ gesprek zwoer de Zwijndrechtenaar dat de valse aantijging het werk was van ‘jaloerse buren’. Vijf jaar later werd de werknemer op heterdaad ontmaskerd als dief. ,,Dom en stom’’, zei de verdachte maandag in de rechtbank. Hij dreigt nu bijna vier ton aan schadeclaims te moeten terugbetalen.
 2. Middelgrote gemeenten: 'Wij kunnen sneller en goedkoper bouwen dan grotere gemeenten’

  Middelgro­te gemeenten: 'Wij kunnen sneller en goedkoper bouwen dan grotere gemeenten’

  ,,Middelgrote gemeenten willen graag minstens 65.000 woningen bouwen en kunnen dat vaak sneller en goedkoper dan grotere gemeenten”, zo stelt burgemeester Sjoerd Potters van de gemeente De Bilt. Potters is voorzitter van M50, een samenwerkingsverband van vijftig middelgrote gemeenten. In onze contreien zijn bijvoorbeeld Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Gorinchem, Ridderkerk en Altena lid van dit gezelschap.