Volledig scherm
Roy van 't Hoog, hier in actie voor vv Sliedrecht. © Volwerk Fotografie

Deze vijf voetbalclubs spelen dit weekend voor promotie

Vijf regioclubs gaan onder hoogspanning het laatste weekeinde van het voetbalseizoen 2018-2019 in. Sliedrecht, Papendrecht, SV Meerkerk, De Zwerver en SC Emma spelen de finales van hun nacompetities. Opmerkelijk daarbij is dat alle vijf de ploegen voor promotie gaan.

Sliedrecht kan, na het winnen van de districtsbeker in Zuid I, een terugkeer naar de hoofdklasse bewerkstelligen. Na de midweekse 5-2 overwinning tegen Roda'46 wacht morgen in de finale DETO Twenterand. Het elftal uit Vriezenveen bereikte die eindstrijd door in Zeeland na verlenging af te rekenen met Kloetinge: 1-3. Sliedrecht - DETO wordt gespeeld op het terrein van SDVB in Barneveld.

Papendrecht speelt morgen in Heerjansdam tegen NSVV om een plaats in de eerste klasse. De Numansdorpers waren - na het vuurwerkincident tegen Altena - verantwoordelijk voor de eliminatie van VVGZ. Dat was de enige regioclub die in de nacompetitie om behoud streed.

Volledig scherm
Ameide-SV Meerkerk. © Richard van Hoek Fotografie

SV Meerkerk en De Zwerver, competitietegenstanders dit seizoen in 3C, maken zaterdag in Schelluinen uit wie zich tweedeklasser mag noemen. Voor SC Emma staat zondag in Raamsdonksveer (terrein RFC) tegen WDS'19 uit Breda promotie naar de derde klasse op het spel.

Alle vier de wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Als er na negentig minuten geen beslissing is gevallen, volgt er een verlenging. Is ook dan de stand nog gelijk, moeten strafschoppen de promovendus aanwijzen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Meerkerk en omstreken, schrijf je hier in.