De Limonadefabriek in Streefkerk
Volledig scherm
De Limonadefabriek in Streefkerk © AD

Deze restaurants uit de regio hebben weer een Bib Gourmand te pakken

‘Een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier’. Volgens Michelin krijg je dat bij deze vier restaurants in de regio. Ze staan op de Bib Gourmand-lijst van 2020, de voorloper van de Michelinster. 

De Ertepeller in Papendrecht is inmiddels een vaste waarde op de lijst, evenals de Limonadefabriek in Streefkerk. Laatstgenoemde mocht zich onlangs ook al gelukkig prijzen met een hogere notering in de Lekker500. In tegenstelling tot de Lekker500, werkt Bib Gourmand niet met een ranglijst. 

Ook de Bistro van sterrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos heeft weer een Bib te pakken. Een stukje verderop langs de A27 kun je ook lekker eten, bij Brasserie Boven de Rivieren in Sleeuwijk. Ook dit restaurant staat dit jaar op de lijst. 

De Bib Gourmand-lijst telt dit jaar 133 restaurants. Zeventien daarvan zijn nieuwkomers, daartegenover moeten vijftien restaurants hun Bib weer inleveren. Om in aanmerking te komen moeten restaurants een drie gangen keuzemenu op de kaart hebben staan voor maximaal 39 euro. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!