Gymnasiumbrugklasleerlingen Michiel (l) en Wouter (r) behoren bij de wereldwijde wiskundewedstrijd W4Kangoeroe tot de beste tweehonderd leerlingen van Nederland. De gehele afdeling van vmbo-t2 van het DevelsteinCollege behoort tot de top 5 van Nederland.
Volledig scherm
Gymnasiumbrugklasleerlingen Michiel (l) en Wouter (r) behoren bij de wereldwijde wiskundewedstrijd W4Kangoeroe tot de beste tweehonderd leerlingen van Nederland. De gehele afdeling van vmbo-t2 van het DevelsteinCollege behoort tot de top 5 van Nederland. © DevelsteinCollege

DevelsteinCollege in de prijzen bij wereldwijde wiskundewedstrijd

Het DevelsteinCollege in Zwijndrecht heeft onlangs met 361 leerlingen meegedaan aan de W4Kangoeroe, de wiskundewedstrijd die jaarlijks in ruim zeventig landen wordt gehouden en waar wereldwijd 6,5 miljoen leerlingen aan deelnemen.

Naast individuele prijzen voor leerlingen worden ook complete afdelingen van scholen beloond. Dit jaar behoort het tweede leerjaar van vmbo-t (mavo) van het DevelsteinCollege tot de top 5 van Nederland. De school ontving hiervoor een officieel certificaat van Stichting Kangoeroe.

Michiel en Wouter uit de gymnasiumbrugklas scoorden dusdanig hoog, dat zij door zijn naar de Junior Wiskunde Olympiade die 28 september wordt gehouden voor de tweehonderd beste onderbouwleerlingen uit havo en vwo van Nederland.

Het is niet de eerste keer dat leerlingen van het DevelsteinCollege hoog scoren in de wereldwijde wiskundewedstrijd. Enkele jaren geleden won Sidney nog de eerste prijs van Nederland in de categorie vmbo-t4.

De wiskundesectie is trots op de prestaties van de leerlingen en ziet dat haar aanpak zijn vruchten afwerpt. Jaren geleden ontwikkelde de sectie al een eigen rekenmethode ter voorbereiding op het verplichte rekenexamen en al vanaf de brugklas biedt de school leerlingen die moeite hebben met het vak extra begeleiding tot specifieke hulp voor leerlingen met dyscalculie (leerstoornis op het gebied van rekenen).

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!