Volledig scherm
Renny Smith bracht FC Dordrecht voor de rust de hoop terug door de 2-3 te scoren. © BSR Agency

Derde ‘nul’ voor FC Dordt in pril seizoen

SPORTFC Dordrecht kijkt na drie duels nog steeds tegen de hatelijke nul aan. Jong Ajax drukte het surplus aan kwaliteit in een vermakelijk en doelpuntrijk duel duidelijk uit: 2-5.

Trainer Çláudio Braga had na het echec in Eindhoven, waar een week eerder een 5-1 nederlaag was geleden, slechts één wissel toegepast: Zeki Erkilinc verving Jaron Vicario. FC Dordrecht koos ervoor om de bezoekers het spel te laten maken en bij vijandelijk balverlies snel om te schakelen. 

Die tactiek leidde in het tweede deel van de eerste helft tot een voorsprong: na Amsterdams balverlies counterden Pedro Marques en Jari Schuurman gezamenlijk naar de openingstreffer, waarbij de voormalig Feyenoorder doelman Kjell Scherpen met een heerlijke lob verschalkte.

De thuisploeg had niet lang profijt van de voorsprong, want via Victor Jensen (nadat doelman Ten Hove een rebound had weggegeven), Jurgen Ekkelenkamp (na een carambole) en Noa Lang (met een zweem van buitenspel) werd de score duidelijk omgedraaid. Renny Smith bracht op slag van rust de Dordtse hoop terug. Tot twintig minuten voor tijd bleef die hoop leven, waarna invaller Kühn en opnieuw Lang FC Dordrecht opnieuw op een teleurstelling in het nog prille seizoen trakteerden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!