Volledig scherm
De afgelopen weken is in de weekenden al druk gewerkt op en rondom de N3. © Qphoto

Deel van N3 richting Papendrecht komende dagen afgesloten

Het is komend weekeinde weer omrijden geblazen voor weggebruikers die over de N3 moeten. Ditmaal gaat de weg gedeeltelijk dicht in de richting van Papendrecht.

De N3 is vanaf vrijdagavond 22.00 uur dicht tussen de Rijksstraatweg en de Laan der Verenigde Naties. Ook de aansluiting van de N3 op de A16 richting Rotterdam is vanaf dat moment afgesloten. De afsluiting geld tot maandagochtend 05.00 uur. 

Rijkwaterstaat werkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe viaduct over de A16. Komend weekeinde wordt gewerkt aan de openbare verlichting en de verkeerslichten. Ook wordt het asfalt vervangen op het afgesloten weggedeelte. 

Omleidingen

Verkeer dat gedurende de afsluiting toch richting Papendrecht moet, wordt omgeleid via de A16 en de A15. Wie vanaf de Kiltunnel de A16 richting Rotterdam op wil, moet omrijden via de Rijksstraatweg, Mijlweg en Laan der Verenigde Naties. Vanaf daar kunnen automobilisten toerit 21 nemen. 

Het is ook niet mogelijk om van de A16 vanuit Breda de afrit 20 's-Gravendeel te nemen richting de N3 en de N217. Verkeer wordt omgeleid via de afrit Dordrecht-Centrum en moet deels terug over de A16. 

Het artikel gaat verder onder de kaart. 

Volledig scherm
Opnieuw is een deel van de N3 afgesloten. Er worden omleidingen ingesteld. © Rijkswaterstaat

Ook binnenkort is een deel van de N3 nog een heel weekeinde afgesloten. Het gaat dan om een lang weekeinde, in verband met Pinksteren. Van vrijdag 7 juni tot en met dinsdag 11 juni gaat Rijkswaterstaat aan de slag in beide richtingen. Dan is de gehele aansluiting van de A16 met de N3 beide richtingen op dicht. 

In totaal heeft Rijkswaterstaat tien weekendafsluitingen gepland tot en met 8 september. Op de eigen website legt de wegbeheerder uit waarom en waar de weg telkens wordt afgesloten. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!