Debbie Bonnema kreeg zaterdagavond totaal onverwachts 44.525 euro mee naar huis.
Volledig scherm
Debbie Bonnema kreeg zaterdagavond totaal onverwachts 44.525 euro mee naar huis. © VICTOR VAN BREUKELEN

Debbie krijgt ruim 44.000 euro in tv-programma voor aanbouw met aangepaste kamers

Debbie Bonnema (32) uit Dordrecht was zaterdagavond de hoofdpersoon in het SBS6-programma ‘Deze quiz is voor jou’. De kandidaten speelden 44.525 euro bijeen: een bedrag dat de Dordtse moeder goed kan gebruiken om haar woning aan te passen. 

Het dochtertje van alleenstaande moeder Debbie heeft een zeldzame handicap. Debbie kreeg Evie met de hulp van een spermadonor. Evie's moeder bleek drager van een erfelijke ziekte. Evie kreeg de zeldzame aandoening PCH-2, waardoor haar kleine hersenen niet goed zijn ontwikkeld en ze een fikse ontwikkelingsachterstand heeft.

Comfortabeler leven

Evie is nu 1,5 jaar. Ze kan niet praten, zitten en lopen. Het tillen van Evie de trap op en af begint haar tol te eisen. Een aanbouw met aangepaste kamers zou het leven van Debbie, Evie en haar 3-jarige broer Siem comfortabeler maken. Dankzij het programma Deze quiz is voor jou komt de realisatie daarvan dichterbij. In het programma, gepresenteerd door Linda de Mol, speelden Winston en Renate Gerschtanowitz een bedrag van tienduizenden euro's bij elkaar.

Pas aan het einde van de aflevering werd bekend dat dit bedrag voor Debbie is bedoeld. De Dordtse reageerde verrast. ,,Ik had het echt niet verwacht!”

  1. Personeel baggeraar Boskalis zit vast op schepen, slecht nieuws voor aandeelhouders

    Personeel baggeraar Boskalis zit vast op schepen, slecht nieuws voor aandeelhou­ders

    Denk je na weken van hard werken op zee eindelijk terug te keren naar familie of weer voet te kunnen zetten aan land, blijkt dat je het schip niet mag verlaten. Het overkomt momenteel personeel van het Papendrechtse baggerbedrijf Boskalis over allerlei uithoeken van de wereld. De directie heeft uit veiligheidsoogpunt besloten om de aflossing van bemanning uit te stellen. En dus zit personeel nog enige tijd met elkaar opgescheept.