Volledig scherm
Zondagavond ging de Wantijbrug dicht. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

De Wantijbrug is dicht: vanaf nu moet je tweeënhalve maand omrijden

Het is zover, de Wantijbrug in de N3 is afgesloten. Tot 3 april voert Rijkswaterstaat  renovatiewerkzaamheden uit aan de brug. Auto’s, vrachtwagens en motoren moeten in de tussentijd omrijden. 

De Wantijbrug ging zondagavond om 19.00 uur voor tweeënhalve maand dicht. De N3 is daardoor afgesloten tussen de afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg. Bussen en hulpdiensten mogen tijdens de werkzaamheden wel over de Wantijbrug. Ook ‘spoedzorghulpverleners’, zoals artsen en verloskundigen, kunnen een ontheffing krijgen

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

Volledig scherm
Auto's, vrachtwagens en motoren moeten tijdens de afsluiting omrijden. © Gemeente Dordrecht

Auto- en vrachtverkeer moet omrijden. Dat kan onder meer via de A16 en A15. Volgens Rijkswaterstaat moeten deze omrijders buiten de spits rekening houden met een extra reistijd van 10 minuten. Vervoer van gevaarlijke stoffen heeft een grotere omleiding. Deze vrachtwagens rijden om via de A59, A27 en A15. Dit levert buiten de spits een extra reistijd van ongeveer 40 minuten op. 

Wie de verwachte verkeerschaos liever ontwijkt, kan kiezen voor een van de alternatieven. Zo is er op de parkeerplaats van sportpark Amstelwijk, aan de Laan van Londen, een transferium geopend waar automobilisten kunnen overstappen op een huurfiets of de bus. Aan de andere kant van het afgesloten deel van de N3, in Papendrecht bij de aansluiting van de A15, is eveneens zo'n transferium geopend. Ook krijgt de Waterbus vanaf 24 januari een extra halte op de Staart voor lijn 23.

Omleidingen in de stad

Niet alleen op de N3, maar ook in Dordrecht zelf zie je deze weken tal van borden met waarschuwingen en omleidingen staan. Om te zorgen dat het verkeer ook in de stad zoveel mogelijk stapvoets kan doorrijden, zijn namelijk enkele wegen (deels) afgesloten. Zo neemt de gemeente maatregelen op de kruisingen Oranjelaan/Stooplaan/Bankastraat en Stationsweg/Singel en is het op het Halmaheiraplein niet mogelijk om de Bankastraat in te rijden. 

Op piektijden worden op sommige plekken verkeersregelaars ingezet voor de veiligheid van fietsers. Deze regelaars staan bij de rotonde Groenezoom, het Halmaheiraplein en het Sumatraplein. Ook adviseert de gemeente ouders om de eerste paar dagen met scholieren mee te fietsen. 

Volg het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de Wantijbrug in ons dossier. Reageren? dd.brieven@ad.nl