Het schilderachtige vlot van Van den Heuvel, later Van Balkom bij de Knolhaven tegenover de Vismarkt. In de verte ‘de vijand’ van de visvlotten, het botenhuis van de KDR&ZV (schilderij A.P. Schotel).
Volledig scherm
PREMIUM
Het schilderachtige vlot van Van den Heuvel, later Van Balkom bij de Knolhaven tegenover de Vismarkt. In de verte ‘de vijand’ van de visvlotten, het botenhuis van de KDR&ZV (schilderij A.P. Schotel). © Collectie Jaap Bouman

De visvlotten in Dordrecht zijn weg, maar ze hebben een diepe indruk achtergelaten

DORDT EIGEN-AARDIGDordrecht telde ooit een aantal visvlotten. Ze leven voort in de herinnering van Dordtenaren. Er zullen maar weinig Dordtse bedrijfjes geweest zijn die op Dordtenaren zo’n indruk hebben nagelaten als de visvlotten in de Dordtse havens. Ze liggen er al lang niet meer, maar toch krijgt Eigen-Aardig steeds weer vragen over die vlotten. U vraagt, wij draaien.

  1. Zijn er nog Victor Mani-banken? De gehate banken lijken van de aardbodem verdwenen
    PREMIUM
    DORDT EIGEN-AARDIG

    Zijn er nog Victor Ma­ni-ban­ken? De gehate banken lijken van de aardbodem verdwenen

    De Victor Mani-banken waren gehaat in de stad. Waar zijn ze gebleven? Nu corona wat meer onder controle lijkt, komen er weer meer toeristen naar de stad. En wie Dordrecht bezoekt, doet waarschijnlijk wel een deel van het Rondje Dordt. Het lijkt alsof die wandelroute al eeuwen bestaat. Natuurlijk kon er al eeuwen wel door de stad worden gewandeld en heel wat beroemde schrijvers raadden aan Dordrecht te bezoeken. Maar het Rondje Dordt bestaat niet zo heel lang.