Volledig scherm
Rechtsonder de A15, aan die kant komt Rietveld. Van Andel vestigt zich aan de kant van de Lelystraat. © Gemeente Sliedrecht

De grootste lampenwinkel ter wereld staat straks in... Sliedrecht

Er is eindelijk invulling voor een al sinds 2006 braakliggend terrein aan de langs de A15 in Sliedrecht. Het Hardinxveldse transportbedrijf A. van Andel & Zonen en Rietveld Licht en Wonen hebben het samen gekocht. Op het terrein komt de grootste lampenwinkel ter wereld, claimt het bedrijf.

Van Andel & Zonen verkast naar het baggerdorp, omdat het in Hardinxveld-Giessendam niet nog verder kan uitbreiden, terwijl de vraag naar opslagruimte alsmaar blijft groeien.

Het transportbedrijf verzorgt nu nog vanaf de Ambachtsstraat in Hardinxveld-Giessendam de logistiek van Rietveld, dat al jaren goedlopende webshop in verlichting in verschillende Europese landen heeft en online marktleider in Nederland is. Door die samenwerking kwam ook het idee om het bijna 20.000 vierkante meter grote terrein samen aan te schaffen.

Het al in Sliedrecht gevestigde Rietveld wil de showroom verhuizen naar de nieuwe plek aan de Leeghwaterstraat. Op die plek komt de grootste lampenwinkel ter wereld, claimt het bedrijf. Bij de bouw wordt ook al rekening gehouden met de bouw van twee extra verdiepingen, mocht de groei van het bedrijf zich voorzetten.

Lifestylecenter

In 2006 werd de paal geslagen voor wat een ‘uniek lifestylecenter’ had moeten worden, maar na een maand werd de bouw wegens gebrek aan geld gestaakt. Daarna veranderde het terrein langzaam in een woestenij, waar de natuur vrij spel had en gaandeweg een soort bos was ontstaan. Dat was niet alleen voor de gemeente, maar ook voor omliggende ondernemers jarenlang een doorn in het oog.

De winkel annex showroom van Rietveld komt op de zichtlocatie langs de snelweg. Het bedrijf verhuist ook de voorraad van 300.000 lampen naar de nieuwe stek. Van Andel komt aan de kant van de Lelystraat met een nieuw kantoor en een ‘warehouse’. Daarvandaan gaan ook de vrachtwagens rijden.

De oplevering van het warehouse staat gepland voor volgend jaar. De winkel is later klaar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!