Dancetour Dordrecht 2018.
Volledig scherm
Dancetour Dordrecht 2018. © Thymen Stolk

Dancetour voorbereid op regenachtige Koningsdag: ‘Het is hopen dat het meevalt’

De organisatie van Dancetour Dordrecht houdt rekening met regenachtig en koud weer op Koningsdag. Het evenemententerrein op de Spuiboulevard is uit voorzorg iets compacter ingedeeld, zodat bezoekers minder ver hoeven te lopen vanuit het publiek voor het podium naar de bar en foodkramen. 

Onder normale omstandigheden verwachtte organisator BOD Events 12.500 bezoekers voor het gratis evenement (vorig jaar waren dat er 11.000), maar vanwege de weersverwachting is die voorspelling bijgesteld naar tussen de 7.500 en 10.000. ,,We kunnen alleen maar met z’n allen hopen dat het meevalt qua weer. Het is wel zuur. Afgelopen zondag hadden we nog een zonovergoten Dancetour in Arnhem’’, aldus Magchiel Koekkoek.

Het programma duurt zaterdag van 13.00 tot 21.00 uur. Koekkoek verwacht een piek in de bezoekerscijfers tijdens de optredens van de populaire Lil’ Kleine, Jebroer en STUK. Eerstgenoemde was vorig jaar ook al één van de headliners. ,,De jongens van STUK timmeren hard aan de weg en Jebroer kan na zijn kleine rolletje vorige week in The Passion bij ons nu echt laten horen wat hij kan.’’

Grote tent in Sliedrecht

De Oranjevereniging van Sliedrecht heeft besloten om toch een grote tent neer te zetten tijdens Koningsdag. Er wordt voor zaterdag veel regen opgegeven en een temperatuur van maximaal 13 graden. Daarom kiest de vereniging ervoor op het Doctor Langeveldplein een tent te plaatsen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!