Volledig scherm
Het Leger des Heils in Dordrecht © Rinie Boon

Daklozen blij met nieuwe locatie Leger des Heils in Dordrecht

De verhuizing van de dagopvang van het Leger des Heils naar activiteitencentrum De Vorming aan het Kromhout is goed in Dordrecht verlopen. Dat zegt de hulporganisatie.

Het pand op de oude locatie aan de Dubbeldamseweg Noord is vrijwel helemaal leeg. De daklozen hielpen zaterdagochtend zelf een handje mee om de laatste spullen te verhuizen. In een paar uur tijd was de klus geklaard, vertelt Linze de Jong van het Leger des Heils.

Actiecomité

De dagopvang zit voortaan op dezelfde locatie als de nachtopvang. Bewoners van het Kromhout die al overlast ervoeren, zaten daar niet op te wachten. Een actiecomité probeerde de komst van de dagopvang tevergeefs tegen te houden.

Tijdens de verhuizing bleven acties uit, aldus De Jong. ,,We hopen dat de bewoners met ons in gesprek willen gaan, zodat we naar hun zorgen kunnen luisteren en tot oplossingen kunnen komen.”

Anton Kruidhof (69) woont aan het Kromhout en werkte vroeger bij het Leger des Heils. ,,Ik zie vooral angst bij omwonenden, die niet weten wat ze te wachten staat. Maar ik denk dat het mee gaat vallen. Het is tenslotte alleen maar een uitbreiding, ze zaten er al.’’

Gependel

Met de verhuizing is een einde gekomen aan het gependel tussen de locaties. Bovendien is er aan het Kromhout meer ruimte voor activiteiten voor de daklozen.

De 38-jarige Jad is blij met de nieuwe dagopvang. ,,Het is fijn dat ik niet meer heen en weer hoef met mijn rugzak. Dan voelde ik me altijd zo bekeken.’’

De Vorming is een stuk ruimer dan de oude dagopvang aan de Dubbeldamseweg Noord, die het Leger des Heils zelf als ‘veredelde kantine’ omschreef. Jad: ,,Het is hier veel rustiger en er is meer te doen.’’

Dat is precies wat het Leger des Heils voor ogen had met de verhuizing. De organisatie hoopt dat een huiselijkere omgeving met meer ruimte voor activiteiten een heilzame werking op de daklozen heeft.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!