Volledig scherm
Een wagen met daarin drie mannen werd maandagavond in Dordrecht tegen half elf beschoten op de Spuiweg. De bestuurder, met twee andere inzittenden, reed daarna naar het Stationsplein en belde de politie. Wonderwel raakte niemand gewond. © Niels Dekker/AD

Daders schietpartij Dordrecht reden in witte auto, achtergrond aanslag onduidelijk

De schutters die maandagavond op de Spuiweg in Dordrecht een auto met drie inzittenden onder vuur namen, reden in een witte auto. Na de aanslag gingen ze ervandoor. De politie hoopt onder meer op camerabeelden om het kenteken van de wagen of de identiteit van de daders te achterhalen. 

Het doelwit reed maandag tegen 22.30 vanuit de Krispijntunnel richting het centrum. De drie inzittenden zouden met hun zwarte auto zomaar wat hebben rondgereden (‘cruisen’) toen er achter hen een witte wagen opdook. Eenmaal op de Spuiweg, het deel tussen de kruisingen met de Singel en de Spuiboulevard, werd het zwarte voertuig onder vuur genomen.

Onduidelijk is hoe vaak er is geschoten. De politie wil daar in het belang van het onderzoek geen uitspraken over doen. De Spuiweg was maandagavond lange tijd afgezet om forensische experts en een speurhond onderzoek te laten doen. De getroffen wagen, die de bestuurder na de aanslag naar het Stationsplein reed om daar de politie te bellen, is meegenomen ‘voor uitgebreid onderzoek’.

Quote

Belache­lijk incident in onze stad. Terecht dat de politie alles op alles zet om de daders op te sporen

Wouter Kolff, Burgemeester Dordrecht

In elk geval raakte één kogel de wagen. Inzittenden verklaarden maandagavond tegen de politie dat het projectiel in de hoofdsteun van de bijrijder belandde.

Getuigen

In tegenstelling tot eerdere geluiden zouden de inzittenden geen enkel idee hebben uit welke hoek de aanslag komt. Bronnen rond het onderzoek melden aan AD De Dordtenaar dat de slachtoffers verklaarden geen ruzie te hebben met mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Het artikel gaat verder onder de video. 

De politie doet ondertussen een dringende oproep aan eventuele getuigen om zich te melden. ,,We hopen dat mensen die interessante beelden of informatie hebben voor het onderzoek contact met ons opnemen’’, klinkt het. Die mensen wordt gevraagd te bellen met 0900-8844 of anoniem te tippen via 0800-7000.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht toonde zich geschokt door de zogeheten drive-by-shooting, die vooral bekend is uit Amerika. ,,Belachelijk’’, zegt Kolff. ,,Terecht dat de politie alles op alles zet om de daders op te sporen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!