Cruiseschip Bellissima wordt gereed gemaakt voor de opvang van 130 Oekraïense vluchtelingen in Zwijndrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Cruiseschip Bellissima wordt gereed gemaakt voor de opvang van 130 Oekraïense vluchtelingen in Zwijndrecht. © Jeffrey Groeneweg

Cruiseschip Bellissima maakt zich gereed voor de komst van vluchtelingen uit Oekraïne

In het restaurant van het 110 meter lange cruiseschip Bellissima wordt gedweild en koper gepoetst dat het een lieve lust is. Niet dat het binnenkort vertrekt uit de haven van het voormalige Schokbeton in Zwijndrecht in tegendeel. Binnenkort arriveren hier 130 vluchtelingen uit Oekraïne. ,,Maar of het nu vluchtelingen of cruisepassagiers zijn, koper moet je gewoon iedere dag poetsen’', weet de kapitein.

 1. Nieuwjaarsrellen ‘s-Gravendeel: politie werd ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt

  Nieuwjaars­rel­len ‘s-Gravendeel: politie werd ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt

  De politie is volgens het Openbaar Ministerie bij de nieuwjaarsrellen in ’s-Gravendeel ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt door een groep jongeren. Dat vertelde de officier van justitie woensdag tijdens een tussentijdse (pro-forma)zitting in de rechtbank. Daar verscheen één van de vijf verdachte relschoppers, de 20-jarige Luke R. uit ’s-Gravendeel. Hij komt voorlopig vrij.
  's-Gravendeel
 2. ‘Altijd favoriete’ Sliedrecht Sport naar bekerfinale: ‘Natuurlijk stond er veel spanning op’
  PREMIUM

  ‘Altijd favoriete’ Sliedrecht Sport naar bekerfina­le: ‘Natuurlijk stond er veel spanning op’

  De vrouwen van Sliedrecht Sport krijgen op 10 april in Den Bosch de kans om opnieuw de nationale volleybalbeker te winnen. De cuphouder én landskampioen plaatste zich voor de eindstrijd door FAST met 3-1 te kloppen in De Basis. Dat was ruimschoots voldoende om de 3-2 nederlaag van een week eerder uit te poetsen en het ticket te claim voor de finale, waarin net als vorig jaar Utrecht de opponent zal zijn.
  Dordrecht