Leerlingen uit groep 8 van de Dordtse Vrije School aan de Dubbelmondestraat transformeren een oude boomstam om tot totempaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen uit groep 8 van de Dordtse Vrije School aan de Dubbelmondestraat transformeren een oude boomstam om tot totempaal. © Victor van Breukelen

Creatiever spelen op omgetoverd groen schoolplein van Dordtse Vrije School

Ravotten rondom de wadi, insecten bestuderen of een wilgenhut bouwen met takken; dat kan op het omgetoverde schoolplein van de Dordtse Vrije School. Met de subsidie voor groenblauwe schoolpleinen is het plein natuurlijker ingericht. Steeds meer schoolpleinen in de regio volgen. ,,We willen uiteindelijk ook dat het plein op zondagen beschikbaar is voor de buurt.”

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Man (22) blijft ex lastigvallen na einde relatie en rijdt haar (en haar nieuwe liefde) van de A16
  PREMIUM

  Man (22) blijft ex lastigval­len na einde relatie en rijdt haar (en haar nieuwe liefde) van de A16

  Een dag nadat de politie J.K. in een stopgesprek waarschuwt dat hij moet kappen met het ‘lastigvallen’ van zijn ex-vriendin, duikt de 22-jarige Dordtenaar bij haar op. Met zijn wagen probeert hij de vrouw én haar vriend van de A16 te rijden. Ze wijkt uit naar de vluchtstrook. Volgens de officier van justitie het slotstuk van ‘doorgeslagen jaloezie’ van een vermeende stalker.
  Dordrecht