Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eveline Van Elk

Controle op Groenezoom: negen automobilisten op de bon

Op de Groenezoom in Dordrecht, de weg naar Stadspolders, zijn vrijdag negen automobilisten op de bon geslingerd. Er werden in totaal tachtig auto’s gecontroleerd.

De controle was één van de vier acties die vrijdag in Dordrecht werden uitgevoerd. Die reeks begon 's ochtends op de Burgemeester de Raadtsingel, vlakbij het station. Ter hoogte van de taxistandplaats werden auto's van de weg gehaald voor een algemene controle.

Uiteindelijk werden 35 inzittenden onderworpen aan een inspectie. Dat resulteerde in één boete voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één bon voor het gebruik van een mobiele telefoon.

Later de vrijdag verplaatste de groep agenten zich naar de wijk Sterrenburg. Daar werd gecontroleerd op snelheid op de Jagerweg, een doorgaande weg met veel zijstraten. Van de 120 wagens die langs de flitser reden, bleek slechts één persoon te hard te hebben gereden.

Ook verderop in de wijk, in de Leeuwstraat, bleek er amper sprake van snelheidsduivels. Van de zestig passerende wagens reed er slechts één te hard.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!