De schuur van de monumentale boerderij Bouwlust aan de Zuidendijk werd in 2019 illegaal gesloopt. Eigenaar Machiel van Driel heeft de schuur weer opgebouwd tot woning voor zijn gezin. De boerderij wordt een proeverij en op het erf staat een wijnmakerij voor de wijngaard erachter.
Volledig scherm
PREMIUM
De schuur van de monumentale boerderij Bouwlust aan de Zuidendijk werd in 2019 illegaal gesloopt. Eigenaar Machiel van Driel heeft de schuur weer opgebouwd tot woning voor zijn gezin. De boerderij wordt een proeverij en op het erf staat een wijnmakerij voor de wijngaard erachter. © Rinie Boon

Conflict om herbouw wijnboerderij gaat door: ‘Vijf jaar bezig en er is nog steeds gezeur’

De gemeente Dordrecht dreigt eigenaar Machiel van Driel met een dwangsom omdat hij de gesloopte schuur van de monumentale boerderij Bouwlust uit 1874 aan de Zuidendijk niet volgens de bouwvergunning heeft herbouwd.

  1. Inge verloor haar kindje met negen maanden: 'Ik vluchtte de fantasiewereld in’
    PREMIUM

    Inge verloor haar kindje met negen maanden: 'Ik vluchtte de fantasiewe­reld in’

    Inge van Clapdorp (62) verloor haar kindje toen het negen maanden oud was. In plaats van ‘onomkeerbaar te crashen’, vluchtte ze de fantasiewereld in. Dit weekend ging ze verkleed als ‘moderne piraat’ bij festival Eallum in de Dordtse Biesbosch. Het fantasy-feest trok duizenden uitgedoste en niet-uitgedoste mensen. ,,Hier kan iedereen gewoon lekker zichzelf zijn, zonder dat er wordt geoordeeld.”
    Dordrecht