Volledig scherm
© Shutterstock

Concert bezoeken zit er niet in, maar een concert geven vanuit je eigen huiskamer wel

Een concert bezoeken zit er voorlopig niet in, maar een concert geven kan natuurlijk wel. Het Dordtse VVV-kantoor roept muzikanten op een huiskamerconcert te geven. Die mini-concerten worden vervolgens uitgezonden via Facebook en YouTube. 

,,Een kort gedicht, drie nummers of een compleet concert. Alles mag’’, zegt Lennart Lenskens van het VVV. Muzikanten en andere artiesten kunnen een video opnemen en opsturen naar Lenskens. Die zendt de optredens vervolgens uit via de facebookpagina van het VVV. 

,,En om het bereik nog wat te vergroten, heb ik Roderique Bouw ingeschakeld, van Webcam Dordrecht. Hij zendt de optredens dan tegelijkertijd uit via zijn YouTubekanaal.’’

Met de huiskamerconcerten hoopt Lenskens artiesten en publiek toch nog een beetje samen te brengen in deze tijd. ,,De cultuur is er nog gewoon, het aanbod is hartstikke groot. En het is juist nu belangrijk om verbonden te blijven met elkaar.’’ Mensen die mee willen doen kunnen hun filmpjes opsturen naar info@vvvzhz.nl

Concert streamen

Ook de Popcentrale in Dordrecht zet de komende tijd een soortgelijke dienst op. Iedere vrijdag -en zaterdagavond streamen ze live een concert of dj-set via hun website en facebookpagina. ,,We hebben een groot netwerk van artiesten om ons heen en veel artiesten werken ook bij de Popcentrale. Dus we hebben genoeg mensen die mee kunnen doen’’, vertelt Zino Rosmolen. Zo staat zaterdagavond de Rotterdamse singer-songwriter Luuk Geers op het programma, om 20.00 uur.

Naast de optredens, zijn er doordeweeks ook zogenoemde kennissessies, waarin artiesten uit de regio hun ervaringen en tips delen via een livestream. ,,Bijvoorbeeld over touren of de zakelijke kant van het artiestenbestaan.’’ Alle sessies zijn achteraf ook terug te bekijken op de website van de Popcentrale.