Het voormalige V&D-pand in Dordrecht.
Volledig scherm
Het voormalige V&D-pand in Dordrecht. © AD/Albert Sok

CDA Dordrecht: Hoe zit het met het al jaren leegstaande pand van V&D?

Het CDA in Dordrecht baalt van de impasse die er is rond het leegstaande winkelpand van V&D in de binnenstad. De partij wil van burgemeester en wethouders weten wat er gedaan wordt om nieuwe huurders te vinden.

 1. Waarom staat dat V&D-pand nu alweer ruim drie jaar lang leeg?
  PREMIUM
  Column

  Waarom staat dat V&D-pand nu alweer ruim drie jaar lang leeg?

  Toen ik, op een paar dagen na tien jaar geleden, begon aan mijn column voor deze krant, nam ik me een aantal dingen voor: mijn ‘kroniekjes’ zouden zelden zuur of bitter van toon zijn... ja, wél kritisch natuurlijk, maar nooit zwartgallig en negatief. Ook, zo beloofde ik mezelf, zou ik een frisse blik, gezonde twijfel, alsmede humor en relativeringsvermogen hoog in het vaandel houden en zou de emotie ergernis nooit de enige en permanente drijfveer van mijn pennenvruchtjes mogen worden.
 2. Ontslagen docent Wartburg verdacht van ontucht met twee zusjes (17 en 15): ‘Relatie ontstond na examen’
  PREMIUM

  Ontslagen docent Wartburg verdacht van ontucht met twee zusjes (17 en 15): ‘Relatie ontstond na examen’

  De van ontucht verdachte docent van het Wartburg College beweert dat hij ruim drie maanden een serieuze relatie had met een 17-jarig meisje. Hun verkering begon volgens de Sliedrechter echter pas nadat de leerling slaagde voor haar examen. Zij zat toen officieel niet meer op de locatie Guido de Brès, waar hij lesgaf. ,,Zelfs de ouders gaven toestemming’’, aldus zijn advocaat, die nog niet wil ingaan op de beschuldiging van het Openbaar Ministerie dat de man later óók seks had met haar 15-jarige zusje.