Ook in de Merelstraat in Alblasserdam is een huis verzegeld in verband met de vergisontvoering in Hoofddorp.
Volledig scherm
Ook in de Merelstraat in Alblasserdam is een huis verzegeld in verband met de vergisontvoering in Hoofddorp. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Camerabeelden bij Opsporing Verzocht van geweldsincidenten in de regio leveren vier tips op

De beelden van de ernstige geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, rondom zakenman Alex R. en de vergisontvoering, tijdens een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond, hebben vier tips opgeleverd.

 1. Jonge vrouw (19) ‘verkracht, gewurgd en zes dagen opgesloten door ex-vriend uit Made in leegstaand kantoorpand’
  PREMIUM

  Jonge vrouw (19) ‘verkracht, gewurgd en zes dagen opgesloten door ex-vriend uit Made in leegstaand kantoor­pand’

  Vanwege hun problematische relatie hadden een drugsverslaafde vrouw en Ian de W. (22) een contactverbod. Ze misten elkaar echter zo erg, dat de 19-jarige jongedame op 9 april vluchtte uit behandelingskliniek Fier en met De W. in een leegstaande kantoorruimte in Dordrecht belandde. Daar werd het slachtoffer zes dagen later door agenten hevig trillend, huilend en zwaargewond gevonden. Wat was er in die tussenliggende dagen gebeurd?
 2. Meer daders gezocht bij ernstige geweldsincidenten na vergisontvoering: ‘Voordat er gewonden vallen of erger’

  Meer daders gezocht bij ernstige geweldsin­ci­den­ten na vergisont­voe­ring: ‘Voordat er gewonden vallen of erger’

  Er worden meer verdachten gezocht, naast de twee personen die al zijn aangehouden voor de reeks ernstige geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, rondom zakenman Alex R en de ‘vergisontvoering’. De politie deed dinsdagavond een dringend beroep op getuigen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. ,,Voordat er gewonden vallen, of erger.”
 3. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?