Volledig scherm
Cameratoezicht bij het Leger des Heils. © Rinie Boon

Camera’s rond Kromhout in Dordrecht blijven langer staan

De drie tijdelijke beveiligingscamera’s aan het Kromhout, de Cornelis de Wittstraat en het Vrieseplein in Dordrecht blijven daar in ieder geval tot 1 oktober staan.

Dat heeft burgemeester Wouter Kolff besloten. De camera’s werden in januari neergezet, nadat in december de dagopvang van het Leger des Heils verhuisde naar het Kromhout. Daar was dat nachtopvang al gevestigd. De camera’s werden neergezet, omdat volgens omwonenden bezoekers van de instantie geregeld voor problemen in de buurt zorgen.

Zij klagen daar al geruime tijd over, maar sinds de verhuizing zou het aantal mensen met geestelijke problemen dat drugs of alcohol gebruikt in het gebied toegenomen. Volgens de gemeente is dat ‘doorgaans niet hinderlijk maar wel waarneembaar’. De omwonenden hebben herhaaldelijk aangegeven dat volgens de problemen de pan uitrijzen.

Volgens gemeente en politie is het cameratoezicht een succes. Verwacht wordt dat de problemen toenemen als de drie camera’s weggehaald worden. ,,De preventieve werking valt dan weg en de druk op de omgeving zal stijgen’’, aldus de gemeente in een persbericht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de camera's vorige maand zouden verkassen.

De verlenging is ook ingegeven door de zomermaanden, waarop meer daklozen op straat verblijven. Door de camera’s de hele zomer te laten staan wordt gehoopt ‘de toename van het aantal incidenten beperkt te houden’. aldus de gemeente.

Na oktober wordt in samenwerking met de politie bekeken of de camera’s alsnog kunnen blijven.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in