Volledig scherm
Buurtbewoners van het Kromhout voelen zich niet gehoord. ,,Bedankt burgemeester en Leger des Heils’’, valt er op een bordje bovenop de gedumpte vuilnisbelt te lezen. © Victor van Breukelen

Buurtbewoners dumpen uit protest zwerfafval voor Dordts stadskantoor

UpdateEnkele buurtbewoners van het Kromhout hebben de deur van het stadskantoor in Dordrecht versperd met een berg zwerfvuil. Deze actie is opgezet uit protest tegen de verhuizing van de dagopvang van het Leger des Heils naar het Kromhout.

Volgens buurtbewoners is de gedumpte troep afkomstig van daklozen in de buurt. Zij hebben het zwerfvuil verzameld en rond de klok van 06.00 uur voor het gebouw aan de Spuiboulevard gedeponeerd.

Actievoerders sloten vanmorgen ook de toegangspoort van het Leger des Heils aan het Kromhout af met een kettingslot. De politie moest eraan te pas komen om de poort weer open te maken. Het Leger des Heils betreurt de actie en overweegt aangifte te doen. ,,Het heeft geen acuut gevaar opgeleverd, maar als er een noodsituatie was geweest, hadden hulpdiensten er niet door gekund.‘’

Buurtbewoners aan het Kromhout vrezen meer overlast met de komst van de dagopvang. Aan het Kromhout zit ook de nachtopvang van het Leger des Heils.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!