Volledig scherm
Wouter Kolff. © Cor de Kock

Burgemeester Kolff ontvangt excuses van Limburgse politie

De politie Limburg heeft excuses aangeboden aan de politie Rotterdam-Rijnmond en burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht. De spijtbetuiging volgt op een persbericht van de eenheid in Limburg, waarin Kolff en zijn politiemensen na een evaluatie verweten werd een groep supporters ten onrechte te hebben weggestuurd uit Dordrecht.

Onduidelijk blijft waardoor de politie-eenheid met het bericht kwam. ,,Hoe en waarom dat exact gebeurd is weet ik niet’’, zegt woordvoerder Marleen Draisma. ,,Maar ik ga er vanuit dat het met de juiste intenties is gebeurd, al is het natuurlijk heel vervelend. Daarom zijn we er ook zo snel mogelijk op teruggekomen en hebben we excuses aangeboden.’’

De supporters, onderweg naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen Feyenoord, werden in december teruggestuurd naar Limburg, omdat Kolff vreesde voor ordeverstoringen als ze de Kerstmarkt in zijn stad zouden opgaan. Ook gooiden ze op de laatste tussenstop in Dordrecht met bierblikken, werd er wildgeplast en werden agenten uitgescholden.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
De supporters werden op de Copernicusweg in Dordrecht aan de kant gezet. © Etienne Busink

Kolff bleef ook na het verwijt achter zijn besluit staan en reageerde als door een wesp gestoken op het Limburgse verwijt, omdat hij zegt dat hij en het korps hier nooit bevraagd zijn over de kwestie. Draisma geeft daar geen duidelijkheid over. ,,Misschien hebben we niet afdoende met hen gesproken of is er toch wel enigszins contact geweest. Dat is op dit moment voor mij onduidelijk. Waar gewerkt wordt, worden helaas ook weleens fouten gemaakt. Maar het was in ieder geval niet echt handig.’’

Een dag na het eerste bericht en de kritiek van Kolff daarop volgde een 'nuancering'. Daarin trok de Limburgse politie het boetekleed aan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!