Volledig scherm
De brief van de gemeente staat vol van de spelfouten, merkte Gert-Jan Stehouwer op. © Gert-Jan Stehouwer

Brief van gemeente Dordrecht vol taalfouten en kromme zinnen

Krap aan een voldoende, dat geeft Dordtenaar Gert-Jan Stehouwer een brief die hij ontving van de gemeente Dordrecht. Die bevatte maar liefst vijf taalfouten. 

Met rode pen ging Stehouwer de brief te lijf. Hij kwam vijf taalfouten tegen in twee alinea's over het aanpassen van de beplanting in zijn straat. Cijfer voor de brief: een 6,5. Hij plaatste de brief, nagekeken en wel, op Facebook en kreeg daar de nodige reacties op. Een reactie van de gemeente zelf kreeg hij nog niet. 

Gemeentewoordvoerder Mark Benjamin geeft ruiterlijk toe dat het duidelijk niet goed is. ,,Of het nou haastwerk is geweest of slordigheid, dit is gewoon niet goed. Maar er worden hier per dag héél veel brieven verstuurd, dan glipt er wel eens iets tussendoor.” De gemeente Dordrecht heeft volgens Benjamin juist veel aandacht voor het in begrijpelijke taal opstellen van brieven. 

De woordvoerder wijst wel nog even op het feit dat Stehouwer zélf ook niet helemaal scherp was bij het opstellen van zijn facebookbericht over de taalfouten. ,,Ik moet niet gaan jij-bakken, maar het is wel ironisch dat hij de naam van degene die de brief heeft verstuurd, zelf fout heeft overgenomen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!