De man stuurde de berichten onder meer via Instagram.
Volledig scherm
De man stuurde de berichten onder meer via Instagram. © ANP XTRA

Boze papa vrijuit na flater van het Openbaar Ministerie

Een 21-jarige man uit Zwijndrecht die dreigde zijn zoontje weg te halen bij zijn ex-vriendin en bovendien aankondigde naaktfoto’s van haar te openbaren, is vrijgesproken door de politierechter. Reden: het Openbaar Ministerie blunderde door de man een verkeerde wetsovertreding ten laste te leggen.

‘Jij gaat zien hoe ik het kind naar Turkije breng, hoer’, ‘ik kom naar jullie huis, geef dat kind’ en ‘jij hebt mijn leven kapotgemaakt, ik ga jouw naaktfoto’s plaatsen’.

De teksten die een 21-jarige Zwijndrechtenaar van 31 maart tot en met 4 april naar zijn ex in Dordrecht stuurde logen er niet om. Dat gebeurde precies enkele dagen nadat een eerder contactverbod van de man met diezelfde ex was afgelopen en nog tijdens zijn proeftijd voor een ander huiselijk geweld, waardoor er 80 uur voorwaardelijk celstraf boven zijn hoofd hing.

Quote

Hoe kwalijk de uitingen ook zijn, de officier gaat voorbij aan het wetboek

Advocaat van vrijgesproken Zwijndrechtenaar

Volgens de man handelde hij uit frustratie, omdat hij hun zoontje maar eens per twee weken één uurtje te zien kreeg. ,,Ik heb er spijt van. Ik heb er ook niets echt van gedaan’’, zei de man die inmiddels wel weer normaal contact zou hebben met de ex die hem ook geregeld foto’s en video’s van hun zoontje stuurt.

Voor de officier van justitie was het reden de man te vervolgen voor dwang of het aanzetten tot dwang om hun zoontje aan de Zwijndrechtenaar af te staan. Ze eiste 100 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke cel en uitvoeren van de eerdere voorwaardelijke werkstraf.

Kansloos

De aanklager kreeg echter het deksel op de neus. ,,Hoe kwalijk de uitingen ook zijn, de officier gaat voorbij aan het wetboek. Ik zie niet in hoe deze uitingen kunnen leiden tot dwang om je kind af te staan. Vrijspraak dus’’, betoogde de raadsman.

De politierechter kon niet anders dan hierin meegaan en sprake de Zwijndrechtenaar volledig vrij. Volgens hem had het OM de zaak als stalking ten laste moeten leggen. Een hoger beroep is daarmee ook kansloos.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!