Volledig scherm
Poster tegen de komst van de dagopvang van het Leger des Heils aan het Kromhout in Dordrecht. © AD

Boze bewoners willen onafhankelijk onderzoek naar verhuizing Leger des Heils

Het bewonerscomité van het Kromhout en Kasperspad wil dat een onafhankelijke instelling onderzoek doet naar de gang van zaken rond de uitbreiding van de opvang door het Leger des Heils in hun buurt. Die zou moeten kijken naar de ‘rol van de participanten en de opzet, uitvoering en effectiviteit van de daklozenzorg in Dordrecht’.

De verenigde bewoners zijn boos op de gemeente en het Leger des Heils. Volgens hen zijn ze overvallen door de verplaatsing van de dagopvang van de Dubbeldamseweg Noord naar het pand van het leger aan het Kromhout. Niet alleen omdat door het vorige college van burgemeester en wethouders juist zou zijn beloofd dat de opvang zou worden afgebouwd, maar ook omdat ze niet of onvoldoende zijn betrokken bij het voornemen. 

Ze spreken van een ‘voortdurende verhulling van de werkelijkheid’. De bewoners vragen daarom om een ‘onafhankelijk onderzoek naar het gehele verloop van deze kwestie’, schrijft het comité in een brief aan de gemeenteraad en college. Ze vragen zich bovendien af of het Leger zijn taak nog wel aan kan.

De Rekenkamercommissie zou het onderzoek uit kunnen voeren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!