Het werk aan de N3 zal veel vetragingen opleveren, maar ook de ambulancedienst ziet graag een beter wegdek
Volledig scherm
Het werk aan de N3 zal veel vetragingen opleveren, maar ook de ambulancedienst ziet graag een beter wegdek © Peter Koster

Boskalis doet renovatie N3 voor 40 miljoen

Het Papendrechtse bedrijf Boskalis heeft de aanbesteding van de renovatie van de N3 gewonnen. Voor een bedrag van 40 miljoen heeft  het daar twee jaar werk aan. Helemaal zeker is de gunning nog niet: concurrenten kunnen de uitkomst nog aanvechten.

De N3 verkeert door verzakkingen al jaren in slechte staat. Het wegdek is van zo’n dramatische kwaliteit dat ambulancepersoneel al eens alarm sloeg. Rijkswaterstaat werkt daarom al enkele jaren aan een plan om de bestaande weg met fundering en al te vervangen door een nieuwe weg. Behalve de weg moeten ook viaducten en geluidsschermen vervangen worden.

Het werk is zo ingrijpend dat Rijkswaterstaat en de gemeenten Dordrecht en Papendrecht grote verkeersproblemen verwachten, als het in  de eerste helft van 2020 begint. Gedurende het werk is in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar. Zij roepen bedrijven en werknemers al geruime tijd op om te gaan werken met flexibele werktijden of thuiswerken. Anders zijn de fiets en openbaar vervoer alternatieven.

Voor de Papendrechtse aannemer is het de tweede grote klus aan het wegennet in de regio in korte tijd. Het werkt ook al aan de uitbreiding van het knooppunt van de A16 met de N3 en de nieuwe opritten vanaf de A16 naar  Dordtse Kil 4.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!