Het consortium, dat bestaat uit scheepseigenaren, werven, leveranciers van gespecialiseerde maritieme apparatuur en kennisinstellingen, gaat methanol als brandstof op zes verschillende scheepstypen testen.
Volledig scherm
Het consortium, dat bestaat uit scheepseigenaren, werven, leveranciers van gespecialiseerde maritieme apparatuur en kennisinstellingen, gaat methanol als brandstof op zes verschillende scheepstypen testen. © Boskalis

Boskalis-consortium haalt tientallen miljoenen euro’s binnen voor onderzoek naar schonere scheepvaart

Een maritiem consortium met daarin baggeraar Boskalis uit Papendrecht ontvangt 24 miljoen euro subsidie om onderzoek te doen naar het versnellen van schonere scheepvaart. Het gaat om het gebruik van methanol. Dat zorgt voor veel minder CO2-uitstoot dan traditionele brandstoffen.

  1. Boskalis tekent contract van 450 miljoen euro om te helpen bij bouw van windmolens voor kust Amerika

    Boskalis tekent contract van 450 miljoen euro om te helpen bij bouw van windmolens voor kust Amerika

    Boskalis krijgt een belangrijke rol bij de bouw van een nieuw windmolenpark voor de oostkust van Amerika. De baggeraar en maritiem dienstverlener uit Papendrecht wordt verantwoordelijk voor het transport en de installatie van de fundering voor de turbines en de zogeheten substations, die nodig zijn om de stroom naar het vasteland te krijgen. Met het contract voor het windpark op zee is een bedrag van ongeveer 450 miljoen euro gemoeid, meldt het bedrijf.