Voor de 75 ste keer worden er emmers vervuilde grond gedumpt voor de ingang van Chemours. Ton Schippers, links in de achtergrond kijkt toe hoe een delegatie een voor een hun emmer leegt.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de 75 ste keer worden er emmers vervuilde grond gedumpt voor de ingang van Chemours. Ton Schippers, links in de achtergrond kijkt toe hoe een delegatie een voor een hun emmer leegt. © Victor van Breukelen

‘Blijf hier komen tot er niets meer uit de pijp komt’

Na 74 keer zit de sleet er nog lang niet op bij het trio Ton Schippers, Karel Thieme en Kees van der Hel. Vandaag kieperden ze al voor de vijfenzeventigste keer een emmer ‘vervuilde grond’ voor de deur bij chemiebedrijf Chemours in Dordrecht. ,,Ik blijf hier komen tot er niets meer uit de pijp komt.’’ 

 1. Nol (70) werkt op zolder van museum aan kartonnen vliegtuig, geïnspireerd door vliegpoging van zijn vader
  PREMIUM

  Nol (70) werkt op zolder van museum aan kartonnen vliegtuig, geïnspi­reerd door vliegpo­ging van zijn vader

  Zelf iets bouwen waarmee je kan vliegen. De vader van kunstenaar Nol Verhoef lukte het om een vlucht van 900 meter in een zelfgebouwd watervliegtuig te maken. Zelf wil hij niet zover gaan, maar de kartonnen vlieginstallatie waar hij momenteel aan werkt op de zolder van het Gorcums Museum, is er wel op geïnspireerd. ,,Prachtig om iets te maken wat niet lijkt te kunnen.”
  Werkendam
 2. Arien van Pelt zwaait af: ‘Ik kan de beelden van hoe de stad was stilgevallen nog niet zien zonder tranen’
  PREMIUM

  Arien van Pelt zwaait af: ‘Ik kan de beelden van hoe de stad was stilgeval­len nog niet zien zonder tranen’

  Hij leerde ‘incasseren’, iets opbouwen, veranderen. En hij leerde hoe het is als een virus de normaal zo bruisende binnenstad compleet lamlegt. ,,Je voelt de pijn van de ondernemers, en ik zat er zelf ook middenin.” Arien van Pelt (52) stopt er na ruim twee decennia mee hét gezicht te zijn van de winkeliersvereniging van Dordrecht. ,,Ik ga me nu meer richten op mijn kapsalons.”
  Dordrecht