Volledig scherm
Een paar jaar terug stonden er geen betonblokken bij het tunneltje van de Kilweg, waardoor bewoners ook voor die route konden kiezen. Dat willen wijkbewoners nu weer. © Rinie Boon

Bewoners Wilgenwende voelen niks voor een rotonde bij de ingang van hun wijk

Bewoners van de Dordtse wijk Wilgenwende voelen niks voor een rotonde bij de in- en uitgang van hun wijk. ,,De doorstroom zal daar niet door verbeteren. Het gaat het probleem niet oplossen en het zal de gemeente alleen maar geld kosten”, zo voorspelden buurtbewoners dinsdagavond tijdens een vergadering op het Stadskantoor.

De gemeente kwam in april van dit jaar met het plan om een rotonde aan te leggen. Bewoners van Wilgenwende klagen al jaren over de ontsluiting van hun wijk: er is maar één manier om er met de auto in of uit te komen, via de Laan van Nieuw Groenhove. Maar als het verkeer op de N3 stilstaat, staat die weg ook vast. ,,Of als er een ongeluk is gebeurd, sluit de politie de weg af, en kan er niemand meer in of uit”, vertelde Rob Martens namens de bewoners van de wijk.

Wat het overgrote deel van de wijkbewoners betreft, komt er een tweede rijbaan naast de bestaande weg, zodat bestemmingsverkeer direct door kan rijden als er file op de N3 staat. Ook pleiten ze voor het (deels) weghalen van de betonnen blokken die nu nog voor het tunneltje bij de Kilweg staan. ,,Het is een tijdelijke oplossing, maar we zouden graag ook via deze weg de wijk in en uit kunnen rijden.” De blokken voorkomen nu dat automobilisten het scherpe bochtje richting de tunnel kunnen maken.

Tunnel

,,De echte oplossing zou zijn een tunnel of een brug, maar we beseffen ook dat dit een dure oplossing is”, aldus Martens. Het probleem met het verkeer dat regelmatig vast staat voor de wijk, wordt volgens de insprekers van de vergadering alleen maar groter, aangezien Wilgenwende de komende jaren nog gaat groeien met een aantal honderd woningen.

Wethouder Rik van der Linden heeft toegezegd binnen korte tijd een presentatie te houden met een aantal voorstellen om de situatie aan te passen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.