Volledig scherm
David Schalken van Beter Voor Dordt. © Richard van Hoek Fotografie

Beter Voor Dordt wil jongerenafdeling oprichten

Beter Voor Dordt wil een jongerenafdeling oprichten. De Dordtse politieke partij heeft daarom voor vanavond een eerste bijeenkomst uitgeschreven.

Doel is om te komen tot een lijst met standpunten voor de jongerenafdeling, waarvoor ook al een naam is bedacht: Beter Voor Dordtse Jongeren.

Partijvoorzitter David Schalken: ,,Sinds de oprichting van onze partij in 2006 zijn er altijd al jongeren actief geweest en die hebben al die tijd meegelopen met de reguliere ledenvergaderingen. Maar nu hebben we met Auke Damsma een hele enthousiaste fractieassistent en die kwam met het idee voor een eigen afdeling voor jeugd en jongeren.’’

De partij nodigt jongelui uit om vanavond mee te komen praten over een aantal thema’s. ,,En daar komen dan uiteindelijk een aantal standpunten uit, waarvan het natuurlijk niet per definitie zo hoeft te zijn dat het de standpunten van Beter Voor Dordt zijn’’, zegt Schalken.

Brainstormen

,,Maar daar gaan we dan met elkaar over in discussie en wie weet nemen we die standpunten over in ons verkiezingsprogramma. We willen niet alleen over jongeren praten, maar ook graag mét hen. Hartstikke leuk om samen te brainstormen.’’

Het is overigens niet voor het eerst dat de lokale partij een jongerenafdeling opricht. ECO-Dordt, de voorloper van BVD, deed dat in 2002 ook al. Schalken was destijds het jongste gemeenteraadslid van de partij en trok destijds die kar.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!