Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Beschonken Papendrechter luistert niet naar politie en wordt opnieuw op plaats gezet met wapenstok

Drie personen hebben donderdagavond een proces-verbaal gekregen in Sliedrecht, omdat ze niet genoeg afstand hielden. Twee van hen waren eerder op de dag ook al weggestuurd omdat ze overlast veroorzaakten.

Twee Papendrechters (23 en 27 jaar) zaten samen met een 17-jarige Sliedrechtse 'gezellig’ met twee kratjes bier naast elkaar op een bankje in het Feitsmapark, schrijft Frank Ruitenberg van de politie. ,,Beide heren waren behoorlijk onder invloed van alcohol.’’ Het duo maakte deel uit van het groepje dat eerder op de dag overlast veroorzaakte bij een supermarkt in het dorp. 

Volgens Ruitenberg zaten de 27-jarige man en het meisje netjes op afstand terwijl ze werden aangesproken door de agenten. ,,De 23-jarige Papendrechter dacht daar blijkbaar anders over en reageerde met woorden als ‘kankerlijers, kankergezeur en kankerregels’.’’ De man werd gevraagd te blijven zitten, maar besloot toch om op de wijkagenten af te stappen. ,,Hem tot twee keer toe met de wapenstok weer op zijn plek gezet’’, aldus Ruitenberg. 

Het drietal heeft uiteindelijk een proces-verbaal gekregen voor het ‘niet in acht nemen van de veilige afstand’.