Volledig scherm
Hier komt een kruis en verderop ook nog eens een drempel op de weg. © Albert Sok000

Behalve kruis op de weg ook drempel voor wijk Wilgenwende

Er komt behalve een kruis ook een drempel op de Laan van Nieuw Groenhove in Dordrecht. Daarmee hoopt de gemeente de bereikbaarheid van de wijk Wilgenwende te verbeteren.

Dat heeft wethouder Rik van der Linden toegezegd aan de gemeenteraad, nadat de VVD dat had geopperd. Die drempel moet de snelheid uit het verkeer halen, waardoor bewoners van Wilgenwende makkelijker hun wijk uit kunnen komen.

Bewoners van de wijk klagen al langer over de bereikbaarheid. Als het verkeer op de N3 opstroopt, gebeurt dat ook op de Laan van Groenhove. Mensen die dan vanuit Wilgenwende komen en richting Sterrenburg willen, komen er bij de kruising met de oprit naar de N3 moeilijk tussen. Zij moeten daar voorrang verlenen.De gemeente hoopt dat automobilisten door het kruis de kruising voortaan vrijhouden en Wilgenwenders makkelijker weg kunnen.

Invoegen

De drempel moet ervoor zorgen dat er minder hard gereden wordt richting de kruising. ,,En dan kunnen mensen hopelijk normaal invoegen’’, aldus Alexander Kuhlmann (VVD). Ter plaatse geldt een maximum van 50 per uur. Veel automobilisten zouden daar lak aan hebben, met volgens de VVD en Van der Linden tot gevolg dat langer gewacht moet worden dan zou hoeven.

Het gaat om een proef van zes maanden, al mag dat van Beter Voor Dordt best korter. ,,Als het na drie maanden niet werkt, dan ook niet na zes maanden’’, vond Roland van der Klaauw van de partij. Als blijkt dat het niet werkt, dan wordt alsnog de eerder door een adviesbureau geadviseerde rotonde aangelegd.