De Coronas.
Volledig scherm
De Coronas. © Baggerfestival Sliedrecht

Baggerfestival strikt De Coronas voor zaterdagavond

De organisatie van het Baggerfestival in Sliedrecht heeft de muziekgroep De Coronas gestrikt voor de zaterdagavond van het vierdaagse evenement. Dat wordt van 27 tot en met 30 juni voor de dertiende keer gehouden in het baggerdorp.

De Coronas moeten de grote publiekstrekker worden van het tweejaarlijkse festival. De vierkoppige band stond eerder onder meer op de Vrienden van Amstel Live en trad op in het Holland House bij de Olympische Spelen en in de Crazy Piano's.

Bijzonder tijdens het optreden, dat is gepland van half negen 's avonds tot middernacht, is het feit dat het publiek bepaalt wat de bandleden gaan spelen. Daarvoor kunnen bezoekers op een ‘telefoonmachine’ op het Langeveldplein hun verzoeknummers indienen. Die worden dan direct uitgevoerd op het podium van het Baggerfestival. ,,Soms in een ietwat andere stijl, maar dat maakt het optreden van De Coronas uniek en onvergetelijk'', zo zegt de organisatie.

Het muzikale gedeelte op de zaterdag begint om 12.30 uur. Er zijn dan verder optredens van onder meer de Sliedrecht Legends en het koor De Dekmantel.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!