Volledig scherm
De auto kwam op zijn kop terecht © Fotopersburo Busink

Auto slaat over de kop op de Merwedestraat

Op de Merwedestraat in Dordrecht is vrijdagmiddag een auto over de kop geslagen. De inzittende kon op eigen kracht uit de wagen kruipen en is naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Het eenzijdige ongeval gebeurde ongeveer ter hoogte van de bushalte bij de moskee. De bestuurder zou per abuis de stoeprand hebben geraakt en daarna tegen een boom in de middenberm zijn geknald, waardoor zijn auto kantelde op de kop terechtkwam. Ambulancepersoneel was snel ter plaatse om de inzittende te behandelen.

Uit een blaastest zou direct zijn gebleken dat er geen alcohol in het spel was. De man kon zelfstandig de wagen verlaten, maar wordt voor de zekerheid nog wel nagekeken in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde vlak bij de plek -zij het aan de andere kant van de weg- waar in 2004 een Dordtenaar overleed, nadat hij met zijn auto tegen een hek van het toenmalige bedrijf Lips reed. Een soortgelijk incident kostte ook in 2013 een bestuurder het leven. Onlangs is de Merwedestraat volledig gerenoveerd. 

De Merwedestraat kwam recent geregeld in het nieuws, omdat bewoners klagen over hardrijders. Het aantal ongevallen is volgens het Openbaar Ministerie echter te laag om er een flitspaal neer te zetten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!