Jeffrey Groeneweg/Qphoto
Volledig scherm
© Jeffrey Groeneweg/Qphoto

ASz brengt behoefte aan palliatieve zorg in kaart

Het Albert Schweitzer ziekenhuis doet mee aan een landelijke studie naar palliatieve zorg. Dat is zorg aan patiënten die niet meer kunnen genezen van hun ziekte, waarbij het draait om een zo hoog mogelijke levenskwaliteit. 

 1. Parkeergarage deze zomer gesloopt voor transformatie Spuiboulevard: ‘Waar kan ik dan mijn auto kwijt?’
  PREMIUM

  Parkeerga­ra­ge deze zomer gesloopt voor transforma­tie Spuiboule­vard: ‘Waar kan ik dan mijn auto kwijt?’

  De sloop van parkeergarage Veemarkt in Dordrecht gaat komende zomer van start, samen met de gebouwen van de Belastingdienst en de Rabobank. Op deze plek zal het nieuwe Huis voor Stad en Regio komen. Het centrum blijft volgens de gemeente bereikbaar voor bezoekers, zo wordt er een gratis pendelbus ingeschakeld. Toch zijn bewoners ongerust: ,,Waar kunnen wij onze auto straks kwijt?”
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.