De man wordt onder meer verdacht van het plaatsen van explosieven aan De Boezem in Alblasserdam.
Volledig scherm
De man wordt onder meer verdacht van het plaatsen van explosieven aan De Boezem in Alblasserdam. © Jeffrey Groeneweg

Amsterdammer (24) opgepakt na verdenking van plaatsen van explosieven in vergisontvoeringszaak

Een 24-jarige man uit Amsterdam is donderdagmiddag aangehouden in het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten rond de Ablasserdamse zakenman Alex R. Hij werd in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt verdacht van het plaatsen van explosieven in Alblasserdam aan De Boezem en de Merelstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag. Aan de Boezem ontploften deze.  

 1. Mochten we ooit een ‘Provocateur des Vaderlands’ zoeken, dan woont hij in Dordrecht
  PREMIUM
  column

  Mochten we ooit een ‘Provoca­teur des Vaderlands’ zoeken, dan woont hij in Dordrecht

  ‘Ik ben er klaar mee. Alle wappies naar een eiland en ga daar met zijn allen dood, als je niet in corona gelooft. Ik ben voor een vaccinatieplicht. Geen prik, dan maak je geen deel meer uit van onze maatschappij.’ Nee, dat zijn niet mijn woorden… het is de letterlijke tekst van een tweet die het Dordtse VVD-raadslid John van der Net afgelopen vrijdag plaatste naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte.
 2. Mislukte kidnap, aanslag, explosie en Alblasserdam in angst: allemaal door mislukte cocaïnedeal?

  Mislukte kidnap, aanslag, explosie en Alblasser­dam in angst: allemaal door mislukte cocaïnede­al?

  Alblasserdam werd dit weekend opgeschrikt door een explosie bij de woning van Alex R.. Elders werd een explosief gevonden. Er brak brand uit bij een transportbedrijf én er werd een huis gesloten in Hendrik-Ido-Ambacht na een ‘mogelijke beschieting’. Grote kans dat dit allemaal te maken heeft met de ‘vergisontvoeringszaak’ en een mislukte cocaïnedeal in Antwerpen. Maar hoe zat het ook alweer?
 3. Hoe een mislukte cokedeal rondom zakenman Alex R. een hele regio teistert: ‘Dit moet stoppen’
  PREMIUM

  Hoe een mislukte cokedeal rondom zakenman Alex R. een hele regio teistert: ‘Dit moet stoppen’

  Er is een jacht geopend op de 59-jarige Alex R., de man die eigenlijk doelwit was in de ‘vergisontvoeringszaak’. Sinds hij zich bij de politie meldde is niet alleen hijzelf mikpunt maar hebben de daders het ook voorzien op zijn familie. Een explosie bij zijn huis, een gevonden explosief, de aangestoken brand in een Alblasserdams bedrijfspand, en de ‘vermoedelijk beschoten’ woning in Hendrik-Ido-Ambacht zijn allemaal gelinkt aan de zakenman uit Alblasserdam.