Alet en Govert Veldhuijzen met acht van de negen kleinkinderen. Kleindochter Juliëtte in liefdevolle herinnering.
Volledig scherm
PREMIUM
Alet en Govert Veldhuijzen met acht van de negen kleinkinderen. Kleindochter Juliëtte in liefdevolle herinnering. © Privéfoto

Alet (64) overleed op Moederdag: ‘De kleinkinderen niet te kunnen zien opgroeien vond ze het ergst’

VAN WIEG TOT GRAFMoederdag zal voor de familie Veldhuijzen nooit meer hetzelfde zijn. Uitgerekend op deze speciale dag moest het gezin afscheid nemen van vrouw, moeder en oma Alet Veldhuijzen (64). ,,De kleinkinderen niet te kunnen zien opgroeien vond ze het ergst.’’

 1. Wereldwandelaar Tom heeft alweer 2000 kilometer achter de rug: ‘Nu op naar Kroatië, het negende land’
  PREMIUM
  TOM WANDELT DE WERELD ROND

  Wereldwan­de­laar Tom heeft alweer 2000 kilometer achter de rug: ‘Nu op naar Kroatië, het negende land’

  Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 3: Van Sankt Gallen (Zwitserland) naar Rijeka (Kroatië).
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Nog steeds geen definitief besluit over omstreden kunstproject: bal ligt nu bij burgemeester en wethouders
  PREMIUM

  Nog steeds geen definitief besluit over omstreden kunstpro­ject: bal ligt nu bij burgemees­ter en wethouders

  Mag de monumentale muur bij het Dordrechts Museum tijdelijk gesloopt en opgeslagen worden voor het kunstproject Rivier, boot, stad? Nee, zegt de rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ja, zegt de welstandscommissie tegen de gevraagde sloopvergunning. De bal ligt nu bij burgemeester en wethouders. Maar als zij ook ja zeggen, dan kunnen ze op een gang naar de rechter rekenen.